"Бургаският Гатузо" желан от отбори в Германия, Австрия и Украйна

Спорт

22-11-2013, 14:15

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Нефтохимик вдигат контузените за ЦСКА

До отварянето на зимния трансферен прозорец, неуморимият футболист ще помага на нафтата да се отлепи от дъното на класирането

Няколко чуждестранни мениджъри наблюдават мачове с участието на „железният халф” на нафтата Цветомир Цонков. Трийсет и две годишният футболист има договор с настоящия си клуб до края на полусезона, като желанието му е да помогне с опита си на сегашните си съотборници в оставащите мачове до Нова година.

През лятото опорният полузащитник започна подготовка с Нефтохимик в очакване на добра оферта от чужбина. Няколкото запитвания обаче не удовлетвориха играча и той продължи да се готви с отбора на „шейховете”. Нещо повече Цонков обяви, че ако не си намери отбор до затварянето на трансферния прозорец, ще подпише с нафтата. За неговото привличане в отбора най-много настояваха и бившите вече треньори на отбора Антон Спасов и Станимир Димитров.

Наистина със своя опит Цонков и Коста Янев дадоха повече увереност на своите съотборници, като стабилизираха  средата на терена. В  два мача „бургаския Гатузо” изведе отбора и с капитанската лента, което е още едно признание за футболиста. След като започна да играе редовно в първенството, интересът към Цонков отново се поднови, като мениджъри на клубове от Германия, Украйна и Австрия следят мачове с участието на  футболиста.

Всичко около евентуален трансфер на Цонков ще стане ясно около и след Нова година, когато отваря зимният трансферен прозорец. Дотогава неуморимият футболист ще помага на нафтата да се отлепи от дъното на класирането, а първата му изява ще бъде още в понеделник срещу тима на ЦСКА.