Нефтохимик смени Долно Езерово с Камено

Христо Лемперов и Петър Димитров пропускат двубоя с "червените"

От няколко дни тренировките на мъжкия отбор на Нефтохимик се водят на стадиона в Камено, който е в доста по-добро състояние от този в Долно Езерово. Базата в бургаския квартал, която по времето на Христо Порточанов бе известна с това, че теренът е „като килим” от доста време е почти неизползваема, когато завали дъжд. Дренажът е тотално задръстен, а самия терен е в неравности, които на места могат да се определят и като ями. Въпреки усилията, които полагат всекидневно хората, които поддържат терена, резултатите са невидими.

И днешната тренировка на отбора се провежда в Камено, където наистина може да се тренира, въпреки неблагопрятното време и дъжда, който вали над Бургас. В отбора на Нефтохимик всички футболисти са здрави, с изключение на Христо Лемперов, който все още чувства болка от разтежението, което получи в мача от последния кръг. За мача с ЦСКА е наказан нападателят Петър Димитров. Останалите тренират на пълни обороти и очакват двубоя с армейците в понеделник.

Според наставника на Нефтохимик Атанас Атанасов, съперникът е класен, но момчетата от Нефтохимик са готови да се хвърлят в битката и да не загубят двубоя в Сливен. През почивката в тима са наблегнали основно на физическата подготовка, която е слабост на отбора, особено в края на двубоите и така, всички очакват обнадеждени предстоящия двубой.

Утре играчите ще имат възстановителна тренировка, за неделя е планирано също едно занимание.