Меденруднишката сводница остава в ареста

Крими

22-11-2013, 16:12

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разбиха оборотен бардак в "Меден рудник"

Станка Бодурова поиска по-леката мярка - домашен арест, заради високо кръвно и дъщеря болна от шизофрения

59-годишната сводница Станка Бодурова от Меден рудник остава в ареста, постанови Районният съд в Бургас.

Станка се яви в съда представлявана от служебен защитник. Тя поиска домашен арест, като по-лека мярка за неотклонение. Защитата й изтъкна като мотив за това високото кръвно налягане, от което страдала обвиняемата и болна дъщеря шизофреничка. Адвокатката й  посочи още, че подзащитната имала постоянен адрес и работа.

Била управител в кафене, което впрочем според разследващите също е ползвано за развратни цели. 

Съдът обаче сметна, че съществува реален риск 59-годишната сводница да се укрие или извърши друго престъпление, затова постанови тя да остане в следствения арест. Освен това задържаната е осъждана и преди, което още повече засилва риска ако бъде пусната на свобода. 

59-годишната шефка на публичния дом бе задържана на 20-и ноември по време на акция на бургаските криминалисти. Срещу нея са повдигнати обвинения за трафик на хора и използването им за развратни цели. 

По време на заседанието днес стана ясно, че досъдебното производство срещу сводницата е стартирало още на 31 октомври. Разследващи и прокуратура все още нищят престъпната й дейност и установяват съпричастността и на други лица в нея. Сред тях е и синът на Бодурова, който днес се яви в съда, за да чуе дали майка му остава в ареста. Той обаче отказа всякакъв коментар пред медиите.

Лаконична бе и адвокатката на обвиняемата, която бе категорична, че ще обжалва наложения постоянен арест на Бодурова.

Процесът стартира на 28-и ноември от 14 часа.