След шеф на Света Анастасия, търсят готвач и барман

Тъй като поддръжката на острова ще бъде трудна работа с доста разходи на малка площ, бившият Болшевик се очертава като бутиков курорт от 4 звезди нагоре

След като общината обяви вакантно място за управител на остров Света Анастасия, след няколко месеца ще се търсят и готвач за ресторанта, барман, камериери и чистачи. Освен пазача на фара от ранна пролет до късна есен се очертава постоянен персонал от 6-7 души, които ще бъдат назначени на щат в общината, тъй като по европейските изисквания 5 г. тя няма право да отдава обектите на осторова под наем на частни лица, пише в. "24 часа".

Преди дни бившият Болшевик получи акт 16 и стана първият годен за обитаване остров в България и единствен засега наш курорт в открито море. Кандидатите за позицията на управител вече са около 300, а бройката расте всеки ден.
Безлюдният Света Анастасия бе реставриран по спечелен от общината проект за 5,6 млн. лв. по Оперативна програма “Регионално развитие”, след като преди 2 г. държавата  го прехвърли за управление.
Изцяло ремонтиран е манастирът, бившите монашески килии са превърнати в хотел, има ресторант, реставрирана е църквата, а теренът между тях е застлан с ефектни плочки и устойчива растителност, включително и средиземноморска зеленина.
С европейските пари бяха монтирани и ново осветление, наблюдателници над скалите и
построено малко пристанище. Островът разполага със собствена пречиствателна станция.
"В сряда получихме от ДНСК официално разрешение за ползване. Предстои да го предадем във владение на общинското предприятие "Туризъм". Тяхна грижа ще е да назначат персонала на острова, ние забележки към реконструкцията и реставрацията нямаме", коментира шефката на дирекция "Строителство" в общината Чанка Коралска.
Тъй като поддръжката на острова ще бъде трудна работа с доста разходи на малка площ, Света Анастасия се очертава като бутиков курорт от 4 звезди нагоре. На тази категория ще бъдат и цените в кръчмата, и 8-те хотелски стаи, оборудвани с модерна техника.
"Вече имаме много заявки за сватби и за посещения от чужденци", каза бургаският кмет. Желание за семинар в открито море дала и голяма IT фирма. Света Анастасия ще бъде с плаващо работно време, тъй като посещенията на него ще зависят изцяло от метеорологичните условия.