Вампири и зомбита се разхождат из замък край Бургас

Бургас Лайф

24-11-2013, 06:00

Снимка:

Facebook/Замъкът в Равадиново

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След Том Беринджър и сръбска принцеса снима филм в Созопол

Холивудската звезда Том Беринждър с каскади на о-в Кирик

В подземието пък има пещера със съкровища

Зомбита, вампири, рицари и всякакви странни същества се разхождат из всички кътчета на каменния замък в Равадиново. Внушителната подземна винарна пък е станала пещера със съкровища.

Няколко бъчви и сандъци са пълни с перли, скъпоценни камъни и златни съдове. Край тях се търкалят чували с черепи. Преддверието на винарната в момента е трапезарията на зомбитата. На дълга маса са поставени сребърни прибори и свещници, обвити в паяжини.

Нетипичната обстановка за иначе романтичното място е заради поредната холивудска продукция, която се снима на родна земя. Става въпрос за хоръра "Спящата красавица" и макар всички предмети на площадката са бутафорни, поставени в истински, а не картонен замък, изглеждат впечатляващо, пише в. "24 часа". Замъкът е превърнат в снимачна площадка, работата на която продължава по 10-12 часа дневно. Навсякъде са разпръснати прожектори, камери и стряскащи реквизити, достойни за филм на ужасите.

"Сюжетът следва този на известната приказка, но това е филм за възрастни", обяснява Джонас Толкингтън, продуктов мениджър във филмовата компания BUFO. Тя е подизпълнител на нискобюджетна американска компания, която реализира продукцията.

"Няма по-подходящо място за снимки. Това не е кинодекор, а истински замък, което дава възможност за много по-качествено и мащабно снимане", допълни изпълнителният директор на БУФО Никола Николов.
Холивудските знаменитости са не повече от пет-шест, но имената им се пазят в тайна. В екипа има и български актьори, а масовките се изпълняват от доброволци, набирани в Созопол и околните градчета.
Както Burgasutre писа за снимките в България пристигна истинска принцеса. Това е актрисата Катрин Оксбърг, наследничка на сръбска кралска династия, известна и като принцеса Катрин. Първо в Созопол пристигна съпругът, известният холивудски актьор Каспър ван Дийн, познат от фантастичния екшън "Звездни рейнджъри" и екшън комедията "Родени да карат". Каспър ван Дийн е в главната роля на филма "Спящата красавица", но в хорър вариант, който се снима в замъка край Созопол. Той е и режисьор на лентата. Ролята на Спящата красавица обаче не е поверена на принцеса Катрин, а на нейната най-голяма дъщеря Мая.