Благотворителна акция за детското отделение в Окръжна болница

Благотворителната кампания е насрочена за 26 ноември 2013, вторник, когато Православната църквата почита паметта на Св. Стилиян Пафлагонийски — наречен още Детепазител

Студентът от Университета по хранителни технологии и ученик на великия маг Астор – Джулиано, ще даде старт на благотворителна кампания за набиране на средства на отделението по неонатология „Свети Стилиян“ в МБАЛ „Пловдив“. Екипът на отделението, през чийто интензивен сектор всяка година преминават поне 300 деца, родени с тежки заболявания, а още 200 са недоносените, които се отглеждат в кувьози, обявява благотворителната си кауза на 26 ноември 2013, вторник от 11.00 ч. във фоайето на 3 етаж на болницата, в деня на своя патрон Свети Стилиян. На 26 ноември Православната църквата почита паметта на Св. Стилиян Пафлагонийски — наречен още Детепазител, приет като закрилник на бебетата и малките деца.

Основен ремонт на отделението не е правен от неговото откриване преди 30 години. Част от сумата ще бъде за купуване на нови съвременни кувьози за недоносените бебета, а останалата – за ремонт на интензивния сектор. “Всички малки пациенти имат нужда от модерни методи на лечение, които се осъществяват не само от висококвалифицирания медицински персонал, но и със съвременна апаратура. С наличните възможности на отделението в момента е доста трудно да се поемат децата на фона на все по-голямата нужда от интензивно лечение у нас, тъй като случаите на тежко болните новородени непрекъснато нарастват”, каза началникът на отделението по неонатология д-р Дияна Аргирова.