Бъдещето на ресторант Аязмото - на обществено обсъждане

Гражданите ще вземат решение за предназначението на имота

Община Стара Загора ще проведе обществено обсъждане за бъдещето на бившия ресторант „Аязмото“ тази вечер от 17ч. в зала „П.Р.Славейков“.

След дългогодишна битка емблематичния за жителите на града ресторант на върха на парк „М.М.Кусев“ /Аязмото/, който от десетина години беше собственост на частно лице, общината успя да си върне имота за сумата от 288 хил. лв.

„Това е една борба, която водят няколко поредни кметове на Стара Загора", заяви по този повод сегашният градоначалник Живко Тодоров. Идеята на кмета е, чрез най-широко обсъждане и допитване до гражданите да бъде взето решението за бъдещето на обекта. Той е категоричен, че бившият ресторант няма да бъде продаван, отдаван под наем, или използван за частни цели. „Хората ще кажат дали искат детски площадки, сцени на открито или нещо друго. Ще поканим архитектите в града, общински съветници, бизнеса, младите хора, неправителствения сектор, ще се постараем той да бъде максимално достъпен за хората, защото е закупен с обществени средства“, добави Живко Тодоров. Според него, целта е да се избере най-доброто за града и същевременно да е по възможностите на общината.

С постановление за възлагане на недвижим имот, влязло в сила от 25.06.2013 г., частен съдебен изпълнител възложи на Община Стара Загора ресторант Аязмото със застроена площ 834 кв.м и разгъната застроена площ от 2086 кв.м., заедно с прилежащото на обекта за стопанска дейност съответно право на строеж върху общинското място, върху което е построен ресторанта.