Общината осигури работа на 50 души по проект

Мисия Бургас

25-11-2013, 14:32

Снимка:

община Бургас

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

400 млн. лв. усвоила община Бургас за програмен период 2007 -2013

Сайтът на община Бургас на още два езика

Те ще осигуряват почасови грижи за общо 56 ползватели на услугата - деца и лица с трайни увреждания, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване

Община Бургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни с проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ .

Общата стойност на проекта е 238 529 лева, осигурени от Европейския социален фонд.

В звеното за услуги в домашна среда до момента са наети 50 безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ - 47 лични асистенти, 2 социални работници и 1 касиер. Те ще осигуряват почасови грижи за общо 56 ползватели на услугата - деца и лица с трайни увреждания, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Хубавото е, че близо половината от новоназначените асистенти са майки на деца с различни увреждания. Те и досега са стояли вкъщи, за да ги гледат, но вече ще взимат заплата за това. Проектът е с продължителност 18 месеца, но ние ще направим всичко възможно да превърнем осигурената заетост в постоянна”, каза кметът Димитър Николов.

Днес той, заместникът му д-р Лорис Мануелян, председателят на местния парламент Костантин Луков, омбудсманът Таню Атанасов и Мая Казанджиева – ръководител на проекта, разгледаха административните помещения, в които е настанено звеното. Всъщност това е старата кухня на преместения в “Меден рудник” Домашен социален патронаж, ремонтирана с 22 000 лева, осигурени от Общината.