Недоволен плаща на EVN с торба жълти стотинки

44-годишен мъж от поморийското с. Белодол ще оправи задължението си от 46 лв. с монети от 1 и 2 стотинки

С торба жълти стотинки тежаща 6,5, кг, недоволен клиент ще плати сметката си за ток. 44-годишен мъж от поморийското село Белодол е приготвил стотици монети от по 1 и 2 стотинки, за да изчисти задължението си към електроразпределителното дружество EVN.

Причината е, че от години в населеното място няма нормално захранване. Освен Хасан Мехмед, потърпевши са над 200 души, които готвят и се топлят на дърва, защото ел. уредите не могат да работят при 160 волта напрежение, вместо нормалното от 220 волта. 

Когато се включи един уред, дори силата на осветлението рязко пада. Мехмед обяснява, че за да използва пералнята я е преправил с трансформатор, така че да работи и на ниско напрежение.

Хората  от селото са писали нееднократно жалби до енергото и община Поморие. Настояват да им изградят нов трафопост, но до днес резултат няма. Затова Мехмед решава да протестира, като плати сметката си с монети от по 1 и 2 стотинки. Мъжът вече е събрал парите за октомврийската си сметка и се готви да застане пред касата на енергото в четвъртък сутринта. Възнамерява да пробяга разстоянието от 35 километра от дома си до Поморие с торбичките с монети в ръце, предаде Нова телевизия.

Хората в Белодол са готови в четвъртък сутринта да излязат и да подкрепят Хасан в неговия начин на протест, защото вярват, че само така някой ще обърне внимание на проблема им.
"Съседи искат да ми помагат за събирането на стотинки, ако другия месец се наложи пак ще платя по този начин. Очаквам да ме приемат нормално на касата, все пак отивам да си платя сметката", каза потърпевшият.