Близките на убитата Мария ще обжалват 25-те години на Менашки

Бабата на красавицата иска максимума на предвиденото наказание

Каква е тази съдба за четири години да изпратиш от живота двама от внуците си, при това в разцвета на младостта им, недоумява потъналата в траур 72-годишна Мария Ангелова от Асеновград, баба на красавица Мария Златанова, която бе жестоко убита от ексченгето Михаил Менашки.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА --> ТУК

Неговата присъда от 25 г. затвор бе потвърдена на втора инстанция преди броени дни.

"Чух за присъдата, чудя се, като ме питат дали съм доволна от нея, какво очакват да кажа. От каква присъда на убиец трябва да съм доволна, че да приема смъртта на внучката ми", казва почернената старица пред "Марица.бг".

"Мисля, че аз и баща й ще обжалваме, защото трябва поне да получи максимума от 30 години този убиец", категорична е тя.

Мария Ангелова всъщност загубва след убийства с нож не един, а двама свои внуци. Както burgasutre неведнъж писа Мария издъхва на място след зверските удари с 25-сантиметровото острие на ножа. Само 4 г. по-рано първи братовчед на Мария и син на другата дъщеря на баба й, Димитър Гоцев (26), издъхва от единствен удар с нож в сърцето. Убиецът - тийнейджърът Борис Русев, първоначално получи 13-годишна присъда, на върховна инстанция обаче тя пада на едва три години с мотива, че е действал при неизбежна самоотбрана.

Почернената възрастна жена не знае към разказа от коя трагедия по-напред да се върне. Била е на единия съдебен процес, този за смъртта на Димитър, сега е проследила всичко и в бургаските съдилища покрай убитата си внучка.

"Искам да се намерят сили и хора, които да обяснят какво безумие е това да има съкратена съдебна процедура за умишлени убийства. Искам убиецът й да си получи максималното, поне толкова, колкото поиска прокуратурата - 30 години затвор", категорична е тя.