Пиян Университет и фарисейска загриженост (видео)

Клип, показва как най-загрижените за учебния процес в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ „празнуват“...

Днес социалните мрежи гръмнаха от клип, показващ как най-загрижените за учебния процес в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ „празнуват“ по нощите професорските си титли. Ама квато ни науката, такъв и най-големият ни университет, такива и професорите.

Които неуморно обикаляха телевизии и вестници да обясняват що за проблем е окупацията на Алма Матер, как младите българи се молели пред Храма, ама вътре били търговците, които не искат да ги пуснат. Как лоши външни тъмни сили саботират Светая светих на науката и науките – самият Ректорат. Който отдавна е превърнат в долнопробен бордей, ковачница на кадри за близкия Макдоналдс в съседния подлез.

А, че евролевият Драганов си е по чашката се знае отдавна, нямаше нужда да излагат човека и бялата му брада. Но не е проблемът в Драганов, а в Драгановщината. И в студентите, които я допускат. Тресящи се във вихъра на радостта нейде около последната спирка на 280.

А после що лошият работодател, гаден чорбаджия и мръсен капиталист не давал 2000 лева заплата и трябвало да бутаме колички по немските хипермаркети. Аз ги лъжа, че уча, те ме лъжат, че ме обучават. Гротеска, абсурд и бездарна циркова пиеса за наивници.

Но не е луд този, който яде, а оня дето му сипва. И от храма трябва да си тръгнат фарисеите с титли отпред. А след тях и псевдостудентите, проповядващи псевдоморал, чиято превръзка на очите е доста по-плътна от онази на Темида.