Остров "Св. Анастасия" развива сватбен туризъм

Островът е изключително желан от влюбените за сключване на брак

Кметът на Бургас Димитър Николов каза по време на дискусията, която се провежда в Бургас, че алтернативният туризъм и въобще туризмът като цяло е мощен икономически стимул и фактор за развитието на региона и в частност за Бургас , предаде радио „Фокус”. ”За това ние като местна власт сме изключително активни и мотивирани да реализираме проекти свързани с повишаване на качеството на този вид услуги.

Съдействайки за развитието на традиционния за нашия регион морски туризъм в последните години структурираме и нови сегменти за разширяване на сезонността и качеството на туристическата услуга в развитие на орнитоложки, културен, селски,фестивален туризъм. Дори се шегувахме , че във връзка с откриването на новата ни туристическа дестинация- остров Света Анастасия се появява и друг вид туризъм - сватбен, тъй като получихме вече много запитвания от двойки, които желаят именно там да сключат граждански брак. Работим и по отношение на археологическия туризъм. Ние като местна власт се стремим да подправяме инфраструктурата и достъпността до всички тези туристически обекти. Наскоро в Бургас беше открита новата морска гара, която ни отваря вратите и към круизния туризъм и заявките за следващият сезон са изключително оптимистични.До дни предстои откриването и на новия пътнически терминал на летище Бургас което със сигурност ще подобри качеството на услугата при пристигането на туристите.

Следващата година се надяваме да открием и нов туристически атракцион ”Подземен град”, нов експоцентър „Флора”. Надаваме се скоро да започне и строителството на друг атракцион- „Океанариум”. Подобряваме достъпната среда и възможностите за орниголожки туризъм по езерата около Бургас, ”посочи Димитър Николов. Той допълни, че добрата пътна инфраструктура , също един от факторите който води все повече туристи в региона и това се е забелязало тази есен, тъй като много от хората във вътрешността на страната са се възползвали от топлите есенни дни и директният път по автомагистралата да почиват през уикендите край морето.

По-късно пред журналисти кметът каза , че за последните години в Бургас има нарастване на построените и регистрирани хотели и от 16 места за настаняване , те вече са 64, което показва, че бизнеса в сферата на туризма виждат потенциала на града .