Виж бургазлийките през 50-те по бански

Ретро излъчването на експозицията ще обогатят и снимки, предоставени от Държавен Архив -Бургас

Изложбата „Плажът на БургасЪ” по случай празника на града ще се открие на 6 декември 2013г. от 10 ч. в зала „Коджакафалията на КЦ „Морско казино“ - Бургас.
КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛ БУРГАС В МИНАЛОТО ВИЖ ТУК
Подбраните предмети от Регионален исторически музей /отдел Най-нова история/ - Варна за изложбата са автентични. Включени са следните колекции и експонати от 50-те до 80 –те г. на ХХ век: слънчеви очила, бански костюми, плажни кошници, колиета, обеци и брошки ръчно изработени от морски миди и охлюви, единични бижута от малахит, корнеол и друг материал, които са били част от плажния тоалет на дамата в средата на ХХ век. Ще бъдат показани и други плажни аксесоари – шалчета / фишута /, шишенце от плажно масло, налъми, сандали-джапанки, чадър и др.
Предметите илюстрират модата и бита на времето от преди повече от половин век и са от фонда на Регионален исторически музей /отдел Най-нова история/ - Варна. Оригинални картички от Регионална Библиотека „П.К.Яворов“, както и бански костюми и пътеводител на бургаския плаж – от Регионален исторически музей -Бургас допълват експозицията.
Ретро излъчването й ще обогатят и снимки, предоставени от Държавен Архив -Бургас, които показват Общ изглед на терасата и плажа в Бургас 1962,, Бургаският плаж 1950 -1960, Спасители на Бургаския плаж1950 – 1960, Арменски младежи от спортен клуб „Хоментмен“ на плажа в Бургас 1931, Конкурс за най-хармонично тяло 1966, Пред моста на Бургаския плаж 1930 – 1932, Изглед от крайморския булевард в Бургас, Изглед от Бургаските топли и студени бани.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"