Крадецът Яни от Дебелт остава в следствения арест

Мъжът е осъждан 11 пъти

 Окръжният съд в Бургас потвърди наложената на Яни Петков мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство на РУ-Средец, за това, че през месец септември 2013 г. в с. Дебелт, в съучастие с друго лице и като извършител е отнел хранителни продукти от жител на селото и направил опит да ограби друг, като е употребил за това сила.

На 12.09.2013 г. Районен съд – Средец е взел спрямо него първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. На 22.11.2013 г. съдът е отхвърлил искане за нейното изменение. Яни Петков обжалва това определение на първата съдебна инстанция с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Задържаният заяви пред съда, че не е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Той работел, има 6 деца и моли за по-лека мярка за неотклонение, за да се грижи за тях.

Окръжен съд – Бургас като съобрази представените по делото материали, молбата на Яни Петков и изразените от страните становища, прецени, че не са налице основания за изменение на мярката за неотклонение в по-лека и потвърди акта на Районен съд - Средец. Съдът се мотивира, че мъжът е осъждан 11 пъти и неговото поведение и деянията му представляват висока обществена опасност. Съдебният състав потвърди и 2-месечният срок, определен от първата съдебна инстанция, в който той няма право да обжалва постановената му мярка за неотклонение.

 

 

 

Определен