„Животът е безценен“ и в Стара Загора

Стара Загора Лайф

30-11-2013, 11:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

“Животът е безценен!”

Ела и бъди съпричастен!!!

И тази година клуб “Зараза“ към Сдружение “Самаряни“ ще отбележи Световния ден за борба със СПИН, като съорганизатор и партньор в мащабна информационна акция в гр. Стара Загора.

2500 червени панделки, информационни материали, аудио и видео спотове ще бъдат посланията, които доброволците на клуба ще разпространят пред стадион “Берое“, непосредствено преди дербито “Берое“ –“Лудогорец“. В информационния пункт всеки желаещ ще може да провери своя ХИВ статус в мобилния кабинет на Регионална здравна инспекция, напълно безплатно и анонимно.

Благодарение на партньорството на  ПФК “Берое” и участието на мажоретен състав с ръководител Цвета Владева към Общинско звено “Център за наука, култура и изкуство”, футболният стадион също ще бъде място, където посланията: “Животът е безценен!“ и „Стара Загора подкрепя антиСПИН кампанията!“ , ще достигат до зрители, фенове, футболисти...

Мащабната информационна акция в град Стара Загора е част от Националната антиСПИН кампания и се провежда в партньорство с Местния координационен офис по ХИВ/СПИН към Община Стара Загора, и институциите, организациите и доброволците, работещи по

Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерство на здравеопазването в лицето на КАБКИС – РЗИ, Младежки общински съвет, Сдружение “Самаряни”, Сдружение “Свят без граници“ и БМЧК – гр. Стара Загора.

Световният ден за борба със СПИН поставя началото на целогодишна кампания с акцент върху превецията, образованието и информираността.