50 бона липсват след грабежа на "Либра"

Крими

30-11-2013, 14:09

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въоръжен обир във фармацевтичен склад на "Либра"

Около 50 хиляди лева е размерът на грабежа от фармацевтичната компания на Околовръстното шосе в София. Това обяви зам. вътрешният министър Васил Маринов пред „Дарик”. В петък вечерта въоръжени петима бандити нападнаха офиса на фирмата за медикаменти „Либра”.

Двама от нападателите са били въоръжени с автомати, а останалите трима с пистолети. Маринов съобщи, че първоначалната информация била за откраднати около 85 хиляди лева, но впоследствие "колегите са намерили едни 40 хиляди лева в шкаф". При екшъна в петък бандитите блъснали охранителя, който им се изпречил на пътя. След това събрали пачките с пари в две торби и избягали с черен джип.При нападението няма пострадали, съобщи още в петък пресцентърът на МВР.

Оперативна група на столичната полиция бе на мястото на инцидента, а дворът на компанията бе отцепен. По неофициална информация в издирването на нападателите е включен и Отрядът за борба с тероризма.

Грабителите са изчезнали с джипа си в неизвестна посока след като ограбили оборота. Ограбената фирма се занимава с дистрибуция на лекарства и козметика.