Събраха 900 лв. за 16-годишно момче с церебрална парализа

Животът

01-12-2013, 06:20

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Барокамера помага на 2-годишния Дани да проходи

Със средствата са извършени 11 процедури с барокамера и рехабилитация

900 лева осигуриха  за лечението на 16-годишния Атанас Загоров от Сливен. Това обяви майката на детето - Росица Славова. Средствата са събрани благодарение на кампанията "Българската Коледа",  предаде радио "Фокус".
Атанас е с диагноза детска церебрална парализа. Със средствата от кампанията на тийнейджъра са били извършени 11 процедури с барокамера, както и рехабилитация.
Детето е подпомогнато от благотворителната процедура за първи път. Майката на момчето добави, че трябва да се направят още процедури с барокамерата във Варна, тъй като в Сливен няма такава техника.

Близо четвърт милион лева за различна апаратура получи от същата  кампания болницата за рехабилитация в Котел. С нея е закупен първият по рода си в страната апарат за робот-асистирана локомоторна терапия, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Цветан Влахов.

С такъв апарат са оборудвани още четири специализирани болници в страната– в София, Пловдив, „Момин проход” и Бургас. Общо със средствата за детското отделение на болницата в Котел са закупени 12 високотехнологични апарата за детска рехабилитация. Обновено бе и детското отделение.