"Подземният град" готов след година, пускат билети за лято и зима

Очаква се около 10 декември да бъдат отворени ценовите предложения и проектът да бъде представен на обществото

Супер атракционът без аналог у нас "Подземен град" най-вероятно ще бъде готов в края на следващата година.

Идеята на местната администрация е увеселителната зона да работи на два сезона - активен летен и зимен.

"Достъпът до него ще бъде по-скъп в активния сезон, а в по-неактивиния ще е с по-ниски цени, за хората, които са от Бургас или посещават града извън лятото. Те са по-малко, така че "Подземният град" като туристическа атракция ще бъде през лятото", каза зам. кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

Към момента атракционът е в процедура на избор на фирма, която ще осъществи проектирането.

Има постъпили 6 предложения, които са оценявани от специална комисия. Най-вероятно към 10 декември ще бъдат отворени ценовите предложения, след което ще се извърши окончателното класиране. След това проекът ще бъде представен на бургазлии.

Следващата стъпка ще е проектиране със срок 2 месеца и след това ще бъде подготвена тръжната процедура за избор на реален изпълнител.

Както Burgasutre писа, "Подземният град" ще е уникален атракцион с тунели, пресъздаващи морско дъно, с всичките му обитатели по стените, приказни герои, потънал пиратски кораб, въздействащи картини от звук и светлина.

Друга част от галериите ще изпратят посетителите на съоръжението в миналото на Бургас. В тях ще се представят различни символи на града, архитектурни и исторически връзки с историята. Ще има и кафе, където ще се появяват внезапно образите на стотиците извесни личности, родени в морския град.

Предвидено е и част от атракциите ще бъдат временно експонирани, а други ще се повяват при допир на определени места, някои ще бъдат холограмни и ще се появяват внезапно и ще пресъздават едно или друго събитие.