Декември: Ревизия на ценностите

Хороскоп

01-12-2013, 20:02

Снимка:

AdMe.ru

Автор:

Люмиер

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Стрелец - Проницателност и интуиция

Астрологична картина на месец декември

Обичайно през декември се занимаваме с анализ и обобщение на постигнатите през годината резултати и усилено кроим планове за бъдещето. Твърде неустойчивата енергия на планетните взаимодействия през тази година обаче, ще възпрепятстват спазването на традицията. Ще се окаже, че за финала е рано, а липсата на конкретика и твърде динамичните промени ще възпрепятстват дългосрочното планиране. Много нерешени проблеми ще придобият отново значение, а конфликтите ще се изострят и задълбочават. Непримиримата битка между Уран и Плутон продължава, а във втората половина на месеца към тях се присъединява и Марс. Така последните дни на отиващата си година, въпреки настъпването на астрономическата зима на 21 декември, могат да се окажат твърде горещи. Квадратурата между Уран и Плутон настоява за преобразувания и ни принуждава да се разделим с обичаните, но остарели вече представи и модели. Присъствието на Марс в този процес ще го направи изключително динамичен и пълен с усложнения, тъй като цената за промените може да се окаже твърде висока, последствията - болезнени, а самият процес - продължителен.

Коледното настроение ще бъде обрано и по друга причина - твърде силният акцент на студения и далеч от представите ни за празник характер на знака Козирог, в който след 21 декември ще се намират четири планети - Слънцето, Меркурий, Венера и Плутон. Настъпването на астрономическата зима ще бъде придружено още едно събитие - ретроградната фаза на Венера, което допълнително ще охлади атмосферата в междуличностните взаимоотношения. През целия месец тя ще се движи изключително бавно в този скъп на чувства знак, сякаш за да имаме достатъчно време да обърнем внимание на ключовите връзки в живота си и да започнем инвентаризация на личната си система от ценности, за да разберем какво действително е важно за нас и кое е загубило своята значимост. Съвсем вероятно е вътрешният ни компас да се завърти на 180 градуса и доскорошни привързаности и приоритети да загубят привлекателността си, подменени от съвсем нови и до момента неизследвани. Венера ще ни върне назад, а проблемите, които ще решава, ще останат във висящо състояние и плавно ще бъдат пренесени в следващата година. Всъщност плавният преход едва ли ще ни се получи, тъй като много ситуации и конфликти ще прекрачат прага на новата година с патос и фойерверки.

Разбира се, ще има и благоприятни междупланетарни позиции, които ще ни осигурят възможности и прилив на вдъхновение. Новолунието в Стрелец още в началото на месеца, на 3 декември, ще ни свърже с позитивния жизнен поток на новия лунен цикъл. Вдъхновеният Стрелец, както винаги, ще ни покани да разчупим собствените си рамки, да излезем от цикъла на обичайния битовизъм и да погледнем с по-широко отворени, философски очи на живота и неговите предизвикателства. Той захранва и с оптимизъм, толкова смел, че бихме могли твърде лесно да надценим силите и възможностите си. Слава Богу, неговият господар Юпитер ще си партнира почти през целия месец със суховатия, но затова пък устойчив и практичен, Сатурн и мнозина ще придобият ползи и награди за добре свършена работа, особено около 13 декември, когато е точният им контакт.

Обменът между Юпитер и Сатурн - един от най-резултатните в небесно-земното устройство, ще ни помага да решим текущите си задачи и дава добра база на нови начинания в първата половина на месеца. По-амбициозните и потенциално трудните проекти обаче, могат да се превърнат в клопка. Ще бъде необходимо постигането на деликатен баланс между желания и възможности, за да можем правилно да преценим реалните им перспективи. Прекалената предпазливост би могла да ни попречи да реализираме завидни шансове и възможности. От друга страна, повърхностната преценка и необоснованият оптимизъм в последствие могат да ни изправят пред наистина сериозни и непосилни предизвикателства. И тъй като това касае начинания от стратегическо значение, ще ни бъдат нужни сериозни проучвания и много здрав разум, преди да направим конкретни стъпки. Изненадваща подкрепа ни дават Меркурий и Марс - хармоничният обмен в взаимна рецепця помежду им в дните на новолунието. Ще можем да разчитаме на конструктивни разговори, които ще ни позволят и да планираме разумно действията си. Нещо, което пожелавам на всички, за да имаме наистина Весели празници!