„Нафтата” отново тренира в Изгрев

Спорт

02-12-2013, 12:01

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Нафтата" без пари за заплати до края на сезона

Нефтохимик загуби от Локо с 2:0

Настроението в тима да е минорно, а футболистите играят само за "едната чест"

Отново заваля и за пореден път отборът на Нефтохимик няма къде да тренира. За днешното занимание клубът ще използва изкуствения терен на Спортен център Изгрев. Добре, че тренировката на малкия терен ще бъде възстановителна, защото едва ли на терен с тези размери, професионален тим може да направи пълноценно занимание. Но така е. Засега Нефтохимик оцелява напук на безпаричието и всякаква логика.

В сряда нафтата „приема” в Сливен отбора на Берое и по странно стечение на обстоятелствата старозагорци ще се чувстват повече домакини, т. като градът е само на някакви си 60-тина километра от стадион „Хаджи Димитър”. Феновете на двата отбора пък отдавна имат най-меко казано „закачка” помежду си и не пропускат случай да „демонстрират чувствата си едни към други”…  За съжаление на бургазлии, мачът отново е в работен ден и ще бъде по-слабо посетен, а футболистите, които и по признанието на треньора Атанас Атанасов, играят само за своята чест, имат нужда от подкрепата на феновете си.

След Берое идва тежко гостуване на Черно море във Варна, който пък победи гранда от София Левски и вече има стабилно самочувствие на отбор от първата седмица. Мачът с Лудогорец е отложен, а следващата неделя, на 15-ти може да гледаме последния мач на нафтата в А група, поне за този сезон срещу Левски. Отново в Сливен. Нормално е в такъв момент настроението в тима да е минорно, а играчите вече да се оглеждат за нови отбори.

В такава обстановка бургаския тим ще изиграе оставащите си три мача до края на сезона. Дали те ще бъдат последните за Нефтохимик в А група, все още е рано да се каже, но отсега е ясно, че ситуацията в клуба е тежка.