МБАЛ търси депутатска помощ за ново Спешно

Мисия Бургас

02-12-2013, 16:28

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаската болница няма да спре приема на пациенти

Бърза помощ е 75% от дейността на здравното заведение, средства трябват и за отделението по трансфузионна хематология

Изграждането на нов спешен център и оборудване на отделението по трансфузионна хематология към бургаската МБАЛ са най-спешните нужди, за които трябват средства на здравното заведение.

Това посочи прокуристът д-р Бойко Миразчийски на среща с депутати и областния управител Павел Маринов и призова бургаското депутатско лоби да подпомогне усилията на ръководството за осигуряването им.

Подробно и много конкретно той обрисува цялостното състояние на болницата, както необходимостта от спешни мерки за разрешаване на възникнали текущи проблеми.

На срещата бяха подробно обсъдени ефективни мерки и възможни практически решения за намаляване на натрупаните през годините задължения на болницата към фиска, както и за гарантиране на по-добрите условия на лечение в нея.

Специално място беше отделено на проблемите на спешната медицинска помощ, тъй като тя съставлява около 75% от цялостната дейност на МБАЛ. 

На срещата присъстваха депутатите от БСП Атанас Зафиров и Пенко Атанасов, Хюсеин Хафъзов от ДПС и бургаските депутати от ГЕРБ Галина Милева, Диана Йорданова, Димитър Бойчев, Ивелина Василева и Семир Абумелих.