Стоянка Мутафова пали коледната елха в Ахтопол

Царево посреща празника си с легендарната банда Диана Експрес

Актрисата Стоянка Мутафова ще запали коледната елха в Ахтопол. Подготовката за Никулден вече тече с пълна сила. На 6 декември  кметството, рибарската кооперация в града и храм "Възнесение Господне" организират за жителите и гостите на града литийно шествие и хвърляне на венци в морето.

За присъстващите на събитието е подготвена кратка музикална  програма, рибена чорба, печена риба и вино. На следващия ден, 7 декември, ще гостува народната артистка Стоянка Мутафова, която от 18 часа тържествено ще запали  коледните светлини на елхата, а  от 18,30 ще гледаме постановката "Парижки лудории" с нейно участие.

От 9 часа на Никулден храмовете "Св. Цар Борис І" в Царево и "Св. Успение Богородично" - кв. Василико ще се отслужат празнични литургии за здраве. Двете литийни шествия от храмовете ще се срещнат в центъра на града, които ще продълажат към пристанището.

Според обичая ще бъде направен водосвет на рибарското пристанище. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето в чест на хората, загубили живота си там. Празничният ден ще продължи с българската рок-група Диана Експрес, а рибарите ще раздават курбан за здраве.
Официалният празник на град Царево ще продължи и в следващите дни със провеждането на турнири по волейбол и тенис на маса.
Както подобава, ще отбележат празника и в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово.
Програма на празника в Царево
6.12.2013г.
9:00ч. - Празнична литургия по случай 6-ти декември – Никулден, празник на гр.Царево, в храмовете „Св. Цар Борис І” гр. Царево и „Св. Успение Богородично” кв.Василико
10:15ч. - Духов оркестър – площада гр.Царево
10:30ч. - Среща на двете литийни шествия на площада - гр.Царево
10:45ч. - Традиционен водосвет на рибарско пристанище гр.Царево
11:00ч.- Поздрав от Кмета на Община Царево – инж.Георги Лапчев
11:10ч.- Заупокойна молитва в памет на загиналите моряци и рибари - хвърляне на венец в морето.
11:30ч.- Акро-балет - Военен клуб Айтос
12:00ч. – Концерт на група «Дияна-Експрес»
12:00ч. - Раздаване на рибен курбан за здраве
7.12.2013г.
09:00ч. – Волейболен турнир – момчета – спортна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”
8.12.2013г.
09:00ч. – Турнир по тенис на маса – отборно първенство за мъже – спортна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”