Петя Раева покани в парламента Сашко, който "продава" органите си

Депутатът от ДПС се ангажира с каузата да помогне на хора с невромускулни заболявания

Народният представител Петя Раева изненада 14-годишния Александър Добрев и го покани на гости в парламента, научи Bulgariautre.bg.

Момчето стана известно след публикуване на фалшива обява за продажба на органите си в един от световно известните Интернет аукциони. Сашко страда от мускулна дистрофия. “Неговата съдба е тежка – живот в инвалидна количка – резултат от една от най-коварните болести, покосяваща децата от най-ранна възраст и чието лечение е все още немислимо заради това, че е скъпо. Сашко има волята да се бори с трудностите, въпреки крехката си възраст. Всички деца мечтаят, но понякога имат нужда от това някой да им подаде ръка, за да имат възможността да живеят нормално и да реализират мечтите си”, разказа Петя Раева.

"Благословена да си! Ти спасяваш детето ми. В този живот никой друг не се е застъпвал за нас. Както правиш добро, така и Всевишният да те дари с успех и добро." Това бяха думите на една майка от Пловдив към народния представител преди време. По този повод днес, Международния ден на хората с увреждания, Петя Раева сподели:

Никога няма да забравя радостта в очите на развълнуваната и разплакана от благодарност майка на 2- годишния Венцислав Головодов преди операцията. Но и никога няма да забравя тази огромна болка, след като детенцето не успя да се пребори, за да живее. Момченцето беше родено с изкривяване на гръбначния стълб. Детето беше претърпяло вече една операция, предстоеше втора...

Въпреки всички трудни и болезнени моменти, аз продължавам да вярвам, че човек трябва да събере всичките си сили, за да продължи благотворителната си кауза, за да бъдат сведени до минимум тези трагични развръзки. Няма по-голяма радост от блясъка в очите на едно излекувано дете. Тези деца ме зареждат, заради това направено добро си струва човек да живее!"