Керана Ангелова с награда "Пегас" за романа "Слънчогледи за Мария"

Бургас Лайф

04-12-2013, 13:12

Снимка:

vimeo.com

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Превеждат бургаски поети за сборник в Щатите

Трима бургаски автори са удостоени с приз за творчеството си през изминалата година

Писателката Керана Ангелова бе отличена с наградата "Пегас" за романа "Слънчогледи за Мария". Това стана по време на официална церемония, на която зам.-кметът Красимир Стойчев връчени годишните литературни награди, съобщиха от местната администрация.
Приза "Христо Фотев"  грабна редакторът на списание "Море" Иван Сухиванов за стихосбирката "Томи. Нощна смяна". За краеведската си книга "Българе глава вдигнали" Иван Бубалов си тръгна с наградата "Петко Росен".

Това са тримата бургаски автори, удостоени с награда за творчеството си през изминалата година на традиционния литературен обзор.
"Изказвам благодарност към вас - хората, които не спират да се грижат за неповторимия културен облик на нашия град. Всички вие, които с много търпение, вдъхновение и неуморна работа оставате верни на своята потребност да бъдете "пишещи хора" в нашето трудно време", каза в поздравителния адрес от кмета на града Димитър Николов.
Литературният преглед за 2013 година започна по-рано същия ден с Литературно - критически доклад за бургаската поезия на критика Юлиан Жилиев и Литературно - критически доклад за прозата на критика Никола Инджов.