Областната пощенска станция Бургас с 1,3 млн. лв. печалба

За празниците в региона жителите ще получат или изпратят около 190 000 писма, 25 000 колети и около 4000 куриерски пратки

Центърът обработва кореспонденцията и пратките на територията на Областната пощенска станция Бургас е завършила с 1,3 млн. лв. печалба за предходната 2012-а година. За предстоящите Коледни и Новогодишни празници отново се очаква увеличаване на трафика на писма и колети в областта. Жителите на града и областта ще получат или изпратят около 190 000 писма, 25 000 колети и около 4000 куриерски пратки.

Това стана ясно днес по време на посещение в разменно-сортировъчния център на "Български пощи" ЕАД в Бургас на заместник-министана транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Целта на визитата бе да се провери готовността за обработване на писмата и колетите за предстоящите празници.

Ръководството на центъра отчете, че в резултат на преместването на дейностите в нова, по-голяма сграда, са създадени по-добри възможности за доставка и разтоварване на поща. Пратките се обработват с контейнери, което позволява по-ефективна организация на експлоатационния процес

 В сградата на Разменно-сортировъчния център е разположена реновирана пощенска станция 8011, в която са създадени по-добри условия, както за клиентите, така и за служителите на пощите. В района на станцията живеят около 40 000 човека.