Бойко звъннал на Кънев: Пускам писмо във ФБ

Десните искат реформаторско правителство с ограничен мандат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се чул по телефона с Радан Кънев, преди да пусне във Фейсбук коментар за Шестте стъпки за излизане от кризата у нас, предложени от Реформаторския блок. Незабавна оставка на правителството, нови избори и спешни промени в Изборния кодекс са част от исканията на десните.

Трябва да се постави начало на правосъдната реформа, да има промяна в МВР и да спрат партийните назначения от тези, които ще поемат управлението на страната, коментира в Пловдив Кънев. Едно от предложенията на реформаторите е общинските съвети да участват в избора на началници на Районни управления на полицията, например.

Според председателя на ДСБ е необходимо да се състави реформаторско правителство с ограничен мандат между 18 и 24 месеца. След това да има избори за Велико Народно събрание.

Относно субсидията на партиите десните умуват да се приеме таван между 2 и 4 млн. лева на година. Сега има политически групи, които са "депозитни мултимилионери", заяви Кънев.

Днес стана ясно, че международното споразумение, което е подписала България по времето на Станишев за "Южен поток", е в нарушение на на европейското право. Това съобщи директорът на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард в реч пред Европейския парламент.

Сегашното правителство наруши националните интереси и обслужи руските, заяви Кънев. Страната ни е във външнополитическа изолация. Провалът е пълен. Коалицията не може да продължи да управлява страната, катерични са от Реформаторския блок.