Обявиха конкурс за проектиране на арт галерията в центъра

Мисия Бургас

05-12-2013, 18:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас през 2020 г.: Планетариум, нов център и ремонти за милиони

Авторите на проекта, който бъде класиран на първо място, ще получат парична награда от 1000 лв.

Община Бургас обяви конкурс за изработване на идеен проект за "Обществен център - арт галерия", разположен в урегулиран поземлен имот в кв. 50 по плана на Централна градска част.
Целта на конкурса е общината да придобие най-доброто планово, обемно-пространствено и оптимално решение по отношение съобразяване със съществуващото положение – изграден сутерен в парцела, пише stroitelstvo.info
Проектантите трябва да представят конструктивно становище за състоянието на изградения сутерен, доказващо възможността за преустройство и включването му в новата сграда или необходимостта от премахването му, подкрепено чрез технико-икономическа обосновка за избор на подходящ вариант, както и прединвестиционни проучвания и частичен идеен проект за "Обществен център - арт галерия".
Критерии за оценка на проектите ще бъде функционално, естетично и икономично най-изгодно предложение, като класирането се извършва на база на техническо предложение (концепция), представено от кандидатите. Ще се оценяват високата функционална, естетическа и икономична стойност на предложеното решение съгласно следните подпоказатели: функционално планово решение на отделните етажи на сградата (3 точки), обемно-пространствено решение на сградата и представяне на проектното предложението с необходимите визуализации (3 точки), архитектурен образ и вписване на сградата в околната среда на групови недвижими културни ценности (3 точки)и оптималност на решението по отношение на качество и цена (3 точки).
Конкурсната програма може да бъде получена до13 януари 2014 г. В 17 ч на същия ден изтича и срокът за представяне на проектите. Конкурсните предложения ще се оценяват от жури, а община Бургас е определила награди за участниците в конкурса.
Авторите на проекта, който бъде класиран на първо място, ще получат парична награда от 1000 лв. и ще сключат договор с община Бургас за изготвяне на работен проект по реда на чл. 90 и сл. от ЗОП. Авторите на проекта класиран на второ и трето място ще получат съответно парична награда в размер на 800 лв. и 700 лв. Възложителят предвижда присъждане на поощрителна награда в размер на 500 лв. за авторите на проекта класирани на четвърто място.