Утре: Слънчево, но студено

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно, вятърът ще стихне. Минимални температури между минус 5° и 0°, в София - около минус 3°

Утре ще преобладава слънчево време. Преди обяд от север ще се появи разкъсана висока и средна облачност; в Източна България временно ще се усили вятърът от юг-югозапад.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 8°. Късно след обяд и привечер от северозапад, с умерен и временно силен вятър, в страната ще започне да нахлува студен въздух.

Облачността ще се вплътни и на отделни места, по самото преминаване на студения атмосферен фронт, ще превали слаб сняг; температурите ще започнат бързо да се понижават. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН съобщи "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Преди обяд временно ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури между 7° и 10°. Температурата на морската вода 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд и привечер облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата привечер и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°. Привечер от северозапад ще започне чувствително да застудява.

В събота ще е ветровито, с променлива облачност, без съществени валежи.

Студеният въздух ще обхване цялата страна и минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 1° и 6°. През следващите дни вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще се повишат слабо и в понеделник максималните ще са между 5° и 10°.