3 картини на Моновски продадени благотворително за Таня

Животът

06-12-2013, 09:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителна изложба събира средства за операцията на Таня

Известният художник отказа 5 изложби в чужбина, за да помогне на бургазлийката

3 картини на известния художник Мирослав Моновски са били продадени още в първия ден на благотворителната изложба за набиране на средства за Таня Гръкова. За други 6 има заявки.

 Моновски пристигна в Бургас специално за да открие събитието, в което подреди изящните си платна напълно безвъзмездно, а средствата ще послужат за осмата поред операция на 19-годишното момиче от Бургас.

 За да нарисува всичките близо 20 картини. известният в Европа художник отказва пет ангажимента за представяне извън граница.

Творбите му, които са изложени в сградата на БСУ, са пуснати на символична цена. Целта е те да бъдат продадени по-бързо и да бъдат събрани средствата, с които Таня да успее да отиде клиниката „Шпайзинг” Австрия.

В началото на февруари 2014 година тя ще бъде подложена на поредна интервенция, но лекарите й дават големи надежди.

 Както Burgasutre неведнъж писа 19-годишната бургазлийка страда от детска церебрална парализа. От раждането си е на инвалидна количка, но въпреки това съзнанието й е съхранено, говори нормално,  може да си служи с компютър. За дългоочакваната от семейството й операция са необходими още 5 000 лева.