Мюфтийството иска наши земи, държавата мълчи?

Прокарват ли се интереси на Турция?

Кметове се обявиха срещу претенциите на Мюфтийството да вземе части от идеалните центрове на техните градове. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов твърди, че тези искове правят разделение между гражданите, които живеят на територията на един град на верска основа, "а не искаме да допуснем да се стигне до там".

По отношение на искането на Главното мюфтийство отношенията на хората в Стара Загора никак не са розови, сподели кметът на града Живко Тодоров пред bTV. Когато става въпрос за една несправедливост, трябва да кажем „не" и да се обединим, категоричен бе той.

Според градоначалника на Кюстендил Петър Паунов се атакуват точно тези градове, за да се предизвика напрежение. След посещението на комисията по вероизповедание главният мюфтия каза, че ще поиска всички земи, а не само джамиите.

В Стара Загора реално няма мюсюлмани, които да използват тази джамия, която искат да построят на мястото на храма, каза кметът на града. Ако утре някой съд каже, че Италия е правоприемник на Римската империя по същата логика и те могат да претендират за главният храм на града, пише cross.bg.

Паунов отбеляза, че мълчанието на държавата не остава незабелязано. Индикациите, които дава тя са за прокарване на интереси на Турция.

Няма как да не си мислим, че това е провокация и искаме да предпазим и другите български градове, категорични са и тримата.