Цветанов запозна премиера на Бавария с политическата ситуация в България

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в баварския Ландтаг с министър-председателя на Бавария Хорст Зеехофер

 Баварският премиер прояви интерес за развитието на политическата ситуация в България. Цветанов от своя страна информира Зеехофер за продължаващите вече 180 дни мирни и демократични протести на българските граждани.

Цветан Цветанов предаде на баварския премиер Хорст Зеехофер сърдечни поздрави от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, с когото са приятели от времето, когато двамата са работили съвместно като министър-председатели. Цветанов предаде сърдечни благопожелания от Борисов и по повод категоричната победа на изборите в Бавария, които бяха спечелени убедително и дадоха възможност за създаването на самостоятелно правителство на ХСС в Бавария с министър-председател Зеехофер. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави и ХСС за отличното представяне на федералните парламентарни избори и успешното приключване на преговорите за съставяне на силно коалиционно правителство на Германия.

По време на срещата премиерът Хорст Зеехофер заяви, че би се радвал да се срещне в Бавария, в първите месеци на 2014 година, със своя приятел Бойко Борисов.