Цветан Цветанов запозна фондация „Ханс Зайдел“ с политическата ситуация в България

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с част от ръководството на фондация „Ханс Зайдел“

На срещата бяха директора  д-р Петер Витерауф, ръководителя на Института за международно сътрудничество на фондацията д-р Сузане Лутер и с ръководителя на отдела за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия на фондацията д-р Клаус Физингер.

Цветанов направи кратък анализ на обществено-политическата ситуация в България.

По време на срещата в Мюнхен бяха обсъдени досегашните съвместни инициативи между Сдружение ГЕРБ и фондацията в различните секторни политики. Д-р Петер Витерауф изрази задоволство от приемането на Сдружение ГЕРБ за член на Центъра за европейски изследвания към ЕНП.

Сдружението е първото в България, което се присъединява към европейското семейство на дясно-центристките фондации. Цветанов и ръководителят на фондацията договориха и съвместните инициативи през 2014 г. Основният акцент ще бъде провеждането на национални кръгли маси по отделните секторни политики с участието на експерти от Бавария. Целта е повишаването на капацитета на партията и затвърждаването на основните европейски ценности и перспективи за България. Ръководството на фондация „Ханс Зайдел“ изтъкна съществения принос на правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ за утвърждаването на България като надежден европейски партньор. По време на срещата бяха обсъдени и проблемите, свързани с имиграционния и бежански поток към Европа, както и предизвикателствата, пред които е изправена България. В същото време беше изразена тревога от тежката политическа ситуация в България и непрозрачните политически решения, станали причина за продължаващите вече над 170 дни протести срещу управлението на Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака.