Нови 4 кражби лъснаха след ареста на автоджамбазите

Апашите бяха спипани докато се опитваха да разбият прозореца на "Сеат"

Нови четири кражби на акумулатори, CD Players и други вещи от коли лъснаха след ареста на двамата автообирджии, съобщават от полицията в града. На следата се натъкнали униформени от Пето РУ.

Крадливите бургазлии бяха сгащени при зрелищна акция в разнните часове на 9-и декември в центъра на града. 31-годишния И.С. и 30-годишния М.Ч.30 бяха задържани докато разбивали паркиран на ул. Иван Богоров Сеат.

Към момента е известно, че  И.С. и М.Ч. са извършители и на шест кражби на вещи и части от автомобили / акумулатори, CD Players и други вещи/, осъществени за времето от 07.12.т.г. до 09.12.т.г., а също така и на следните криминални деяния :

- кражба на акумулатор, акумулаторен винтовер, CD, маркови слънчеви очила и две тонколони, осъществена от л.а. Фолксваген Поло, с бургаска регистрация, паркиран зад бл. 79 в к-с Лазур, собственост на 27 годишен бургазлия, чрез отключване накупето

- кражба на акумулатор и две тонколони, осъществена от л.а. Фолксваген Голф, с бургаска регистрация, паркиран до бл. 78 в к-с Лазур, собственост на 26 годишен бургазлия, чрез отключване купето на автомобила

- кражба на акумулатор и CD от лек автомобил Опел Астра, с бургаска регистрация, паркиран до бл. 42 в к-с Зорница, собственост на 40 годишна бургазлийка, осъществена чрез отключване на автомобила

- кражба на акумулатор и инструменти от л.а. Опел Корса, бургаска регистрация, паркиран пред бл. 41 в к-с Изгрев, собственост на 46 годишен бургазлия, осъществена чрез отваряне предния капак на автомобила.

Част от откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност на криминално проявените продължава от служители на Първо и Пето Районни управления на полицията в Бургас.