Скръб в Пловдив! В бял ковчег погребаха Дияна (СНИМКИ)

Близки и приятели изпращат за последно четиримата удавени младежи

Роднини, близки и приятели се простиха с 22-годишната Дияна Георгиева. Момичето загина заедно с трима свои приятели, след като колата им се преобърна в река Чая на 10 декември.

Десетки хора се стекоха в гробищния парк на Рогошко шосе в Пловдив, за да си вземат последно сбогом. За да се простят с момичето, в студения декемврийски ден бяха дошли и доста колеги на баща й, който е пожарникар. В траурната процесия се включиха и нейни състуденти и приятели, които трудно сдържаха сълзите си.

Роднините на момичето все още са в шок и не могат да повярват, че четирима млади души си отидоха по толкова нелеп начин. Мнозина от колегите й от Университета по хранителни технологии пък са отдали последна почит на Дияна в дома й рано сутринта, тъй като след това са отпътували за Самоков, откъдето е Силвия Андонова, също загинала в инцидента. Колегите на Дияна са изработили и портрета, който беше поставен за поклонение до белия ковчег на младото момиче. Ректорът на Университета по хранителни технологии поднесе съболезнователен адрес на бащата на момичето. Четиримата загинали на пътя студенти е трябвало утре да заминат за Димитровград, където да карат своята практика в последната година от следването си.

Роднини на нелепо загиналата студентка споделиха, че тя е била изключително скромна и тиха, имала е добър успех в университета. Според тях, подобно на майка си, която е медицинска сестра, четвъртокурсничката е правила планове да се занимава с медицина. Дияна има по-малка сестра, която е ученичка.  

Във вторник заледеният път от Бачково за Асеновград  уби Стоян Генов, Илиян Митев, Дияна Георгиева и Силвия Андонова. Младите хора се обърнаха с кола в студените води на река Чая. БМВ-то паднало, където водата образува вир, и се удавили. Колата се е обърнала по таван и те не са успели да се измъкнат. Аутопсията установи, че причините за смъртта им не са травми от катастрофата, а удавяне.

На 10 декември младежите се връщали от Смолян, където празнували студентския празнис. Около обяд четири автомобила тръгнали да слизат към Пловдив, но не пътували в колона. Никой от приятелите им в другите коли не видял как БМВ-то паднало в реката. Колегите им се опитали да ги спасят, но било късно.

В 14 часа днес е погребението на Илиян и Стоян. В същия час в Самоков пък се прощават със Силвия.

Загиналите са четвъртокурсници в  Университета по хранителни технологии, специалност “Икономика на хранителната промишленост”. Със заповед на ректора на Кольо Динков днес, когато са погребенията на младежите, във ВУЗ-а е обявен ден на траур. Утре в УХТ е денят на промоцията на дипломантите. Събитието е от 10.00 часа. В аула 205 на 13 декември денят ще започне с минута мълчание в памет на Стоян, Илиян, Дияна и Силвия. Отменени са всички тържества.