Кметът на Ямбол - невинен, не е ощетил общината

Крими

12-12-2013, 16:40

Снимка:

Булфото/Стандарт

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Потвърдиха: Кметът на Ямбол превишил правата си, ще лежи 3,8 г.

"Не мога да не бъда доволен от решението на съда, най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обясня", коментира решението изхода от делото Георги Славов

 Ямболският окръжен съд оправда кмета на общината Георги Славов, който според прокуратурата е нанесъл щета на общинския бюджет в особено големи размери. Градоначалникът получи оправдателна присъда след няколкомесечен процес.

"Не мога да не бъда доволен от решението на съда, най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обясня на всички, че това е поредното дело по измислен сигнал и е образувано по-скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. Надявам се ,че всички следващи дела, които съм убеден, че ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно, да бъдат за проблеми, които съм решил, ще завършат по този начин. Аз съм убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол, ще има дела", заяви градоначалникът.

От своя страна обвинителката Димитрина Георгиева каза, че ще протестира решението, защото бюджетът на общината бил ощетен с над 270 000 лева. В началото на процеса тази година Георги Славов заяви, че е очаквал в Ямбол да му издигнат паметник за събарянето на блок 20 в местния квартал "Райна Княгиня", където живееха няколко стотин роми, а сградата бе буквално потрошена. Липсваха цели стени и стълбища, а в блока бяха вкарани животни.

Решението за събарянето кметът взе след като дете падна и си счупи черепа поради липса на стена. По-късно прокуратурата обвини кмета за отпадъците от събарянето на блока, средствата от които не били влезли в бюджета. Това е поредното спечелено дело от кмета на Ямбол.

източник: Стандарт