Мислите, че няма алигатори в България - грешите

Ухапаните - без проблеми със Здравната каса, но онкоболните стоят без лекарства

Няма повод за тревоги. Не изпадайте в паника. Не се втурвайте да заключвате вратите. Все още никой не е видял алигатор нито в вкартал «Обеля», нито - в «Надежда». Има само две страни в света, където се срещат алигатори - САЩ и Китай.
Онкоболните може да стоят без лекарства, но ухапаните от алигатор у нас няма да имат проблем със Здравната каса. Когато страната ни е въвела клиничните пътеки през 2001 година, по които и към момента се плаща на болниците, сме имали отделна пътека за лечение на ухапване от алигатор.
Когато страната ни е въвела клиничните пътеки през 2001 година, по които и към момента се плаща на болниците, сме имали отделна пътека за лечение на ухапване от алигатор. Това е един от парадоксите при въвеждането на австралийския модел на финансиране в здравеопазването, обяснява пред Дарик един от най-добрите гастроентеролози в България - проф. Никола Григоров.
По време на реформите в здравеопазването, в Министерство на здравеопазването се разхождали «бели момчета с къси панталонки». На тях им липсвала компетентност.
Като друг основен проблем в системата проф. Григоров посочва фактът, че младите ни лекари още от трети курс на своето обучение се подготвят да отидат да работят в чужбина.