За бели зъби – разтъркайте с обелка от банан

Кората на банан възстановява надраскани CD-та

След като измиете зъбите си, ги разтрийте с меката част на обелка от банан в рамките на 2 минути. Минералите в обелката (калий, калций, магнезий, манган, фосфор) са полезни за зъбите и помагат за избелването им. Накрая ги измийте отново с четка и паста, за да премахнете остатъците от банан. Повтаряйте редовно процедурата, за да постигнете желания ефект.
Банановата кора се използва и за полиране на сребро - смелете в блендер или настържете на ситно банановата кора. След това с помощта на мека кърпа и малко количество от сместа можете да полирате сребърните си бижута.
Благодарение на естествените масла и восъци в обелката от банан, може да я използвате за почистване и полиране на обувки от естествена кожа.
Избършете лъскавата повърхност на диска първо с ядивната част на банана, а след това в продължение на 2 минути го търкайте с обелката. Восъкът от кората ще помогне за почистване и полиране на диска.
Ако не може да извадите забилата се треска от кожата си, сложете върху нея парче бананова кора и я закрепете с пластир за 24 часа. Ензимите в кората ще размекнат горния слой на кожата  и самото трънче. Могат да го извадят на повърхността, от където лесно ще го премахнете.