Богослов: Който го прави, не се ли страхува от Бог?

Атаките срещу митрополит Николай и игумена на Бачковския манастир на спират

"Това са гнусни атаки срещу свещеници и първойерарси. Това е безумие. Дори да има нещо, което да се каже, то не бива да е като жълтини, като сензация, срамота е." Така богословът д-р Маргарита Загарова коментира обвиненията срещу митрополит Николай, че има общо със смъртта на Кирил.

Снощи пък бе пуснат секскомпромат срещу игумена на Бачковския манастир епископ Борис. В интернет можеха да се намерят 4 видеа с орална любов, чуват се и гласове. Лицето на духовника не се вижда. Една от версиите е, че в клиповете са участвали 3 монахини и игуменката на Бачковския манастир. Бих се заклел, че това не е епископ Борис, залагам си расото, че това не са монахини, каза в ефира на Нова телевизия отец Амбарев. Още за изтеклите видеа виж ТУК.

"Нещо, което не е потвърдено, може ли така нелепо да се разпространява? Това е обиждащо. Като богослов съм тъжна, с болка виждам и слушам това, което става. Понякога не издържам да го слушам. Това е кощунство. Да се ровят такива неща за църквата. Нелепо и болно е", каза още Загарова от Сдружение на православните богослови “Св. Паисий Хилендарски”.

“Такива атаки от хора, които вършат това нещо, не се ли страхуват? Утре, ако ти се наложи да влезеш в църква, по какъв начин и с какво съзнание ще престъпиш прага, след като знаеш какво си направил и какво си говорил? То си е страшно! Това кощунство трябва да спре. Нека първо информацията да се провери. Ако има съмнения, защо по този грозен начин?”, възмутена е тя.

Богословът се съмнява, че атаката може да е с комерсиални цели. “Вижте колко боледува обществото и вместо да се заниваме с истинските болежки, говорим такива неща. Това обижда църквата, нейните служители и най-вече Бога. Срамота е.”

"Нищо не се потвърждава от това, което се говори. Искат да обидят църквата. Питам: Защо? Има моменти, в които човек трябва да се моли единствено на Бог", заключи богословът.