Учителка дари 6 млн. долара на градчето си

Тиха и скромна пенсионирана учителка от Симсбъри, Кънектикът искала нейното наследство, което според нея било на стойност около 40 000 долара, да бъде разделено между училища, църкви и благотворителни организации в нейния град.

Когато Карлийн Магоъун обаче отишла при адвоката си, за да уреди завещанието си няколко години преди смъртта си през 2011 г., тя с почуда разбрала, че състоянието й струва милиони.
Тя не само че разполагала с акции, които стрували много повече, отколкото си представяла, но имала и скътани облигации от военно време, за които била забравила. Цели две години били необходими на адвокатите, за да прегледат различните сметки на Магоуън, дългогодишна учителка на първи клас, която умира на 87 години, завещавайки над 6 млн. долара на различни благотворителни организации.

Магоуън например завещала около 500 000 долара на държавните училища в нейния град, а други 375 000 долара на нейната църква, според Hartford Courant. Бенефициентите споделили, че нямали никаква представа, че Магоуън разполага с толкова много пари. "Нейното дарение е най-голямото поне от 33 години насам," е заявила пред Yahoo News Кейти Уайлд, изпълнителен асистент на директора на държавните училища в Симсбъри.

Магоуън преподавала на първокласниците в началното училища е града в продължение на 35 години преди да се пенсионира през 1984 г. Тя не се е омъжвала и нямала деца. Живеела в обикновена къща, която била продаде едва за 250 000 долара, тъй като не била обновявана от години. "Тя никога не е преглеждала инвестиционния си портфейл, защото, никога не е имала нужда от толкова много пари," казва адвоката Луис Джордж.