Катамаранът за Св. Анастасия готов до 7 месеца

Корабът "Levаnty" ще е модел "CSP 175"

Катамаранът, който ще превозва туристите до напълно реставрирания остров Св. Анастасия ще бъде готов до 7 месеца. Общината официално подписа договор за пътническия кораб, съобщиха от местната администрация.

Фирмата спечелила общинския конкурс е "Стъклопласт – Димов, Димова и сие"Царево. Така в срок от седем месеца катамаран "Levаnty", модел "CSP 175" ще обслужва туристическия маршрут по проект Културно - историческо наследство на остров "Света Анастасия".

 Вярвам, че новата услуга е основна стъпка за една по-модерна туристическа визия, която ще предлагаме", каза  кметът Димитър Николов.

СНИМКИ НА СВЕТА АНАСТАСИЯ ВИЖ ТУК

Корабът е с капацитет до 110 пътника и 4 души екипаж. Притежава закрит салон, втора палуба , също с места за сядане. Всички седалки ще бъдат ергономични, за максимален комфорт при пътуване. Оборудването включва още бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори. 

Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания –допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб.