Протестиращи обградиха Йовчев при "Клуб на архитекта" и му поискаха оставка

Протестиращи, водени от едно от лицата на "Ранобудните студенти" Константин Голев, се придвижиха до ресторанта "Клуб на архитекта" на ъгъла на улиците "Кракра" и "Шипка", където вечеря Цветлин Йовчев. Персоналът успя да удържи демонстрантите да не влязат в клуба, след като те задърпаха вратите.

“Йовчев вън”, “Ти си позор, оставка и затвор”, "Всеки ден ще е така до оставката", крещят хората отвън.

В заведението има посетители, дошли на вечеря. Персоналът залепи на вратата призив с големи букви: “Моля Ви, има деца”.

Появи се и полиция, която успя да избута протестиращите извън лобито, а след това направи коридор, за да може Йовчев да излезе от заведението. Един полицай отвори вратата на градината на ресторанта и избута млад човек, който беше там. Протестиращите викат "Ние ви плащаме, вие ни бутате". Йовчев беше без охрана, но ресторантът разполага със заден изход, така че е възможно да излезе оттам, макар че полицията направи кордон от централния вход към улицата. По информация на "Телевизия Европа" обаче вътрешният министър още е в ресторанта. Протестиращите го приканват с мегафон да излезе. "Моля, не се предреждайте, ние сме с резервация", иронизираха по микрофона "Ранобудните студенти". След като полицията успя да разчисти двора към входа на ресторанта, студентите сядат на улицата пред входа, за да направят своеобразна жива верига. Полицаите вече арестуваха и един от протестиращите - млад мъж.

Припомняме, че преди четири дни, в сутрешния блок на bTV Цветлин Йовчев заяви, че протестът ДАНСwithme се основава на лъжа. При поредицата от протести от 14 юни насам вътрешният министър винаги казваше, че МВР не превишава правомощията си и не употребява прекомерна сила срещу антиправителствените протести.