Една легенда си отива...

Мачът може да се нарече, тъжното сбогуване с една легенда, която макар и за малко се завърна в елита на родния ни футбол

Отборът на Левски победи с 6:1 тима на Нефтохимик в мач от 23 кръг на "А" група. Гари Родригес и Димитър Макриев вкараха по два гола, а Илиян Йорданов и Орлин Старокин - по 1. Голът за домакините от Бургас (мачът се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен) беше автогол, дело на Перес.

Двубоят започна добре за гостите и Левски поведе в 6-та минута, благодарение на бившия футболист на Нафтата Орлин Старокин. Гари Родригес пусна ниска топка след изпълнение на фаул към Старокин, който откри в далечния ъгъл на Денчев. Старокин не пожела да изрази радостта си след попадението от уважение към отбора, в който е изиграл над 70 мача.

В 15-та минута левскарите удвоиха, като този път се разписа Димитър Макриев. В 33-та минута резултатът придоби класическо изражение и интригата окончателно напусна стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Вутов намери Макриев между трима бранители в зелено, а последният преодоля стража Денчев и вкара втори гол в мача.

Втората част не се различаваше много от първата.В 71-та минута Гари Родригес вкара за 4:0 след перфектна негова акция в партньорство с Ларсън Туре. Родригес пое топката пред пеналта на домакините, пусна към Туре, който фино върна за двойно, след което холандецът влезе в наказателното поле и прецизно стреля за 4:0.

Две минути по-късно след центриране от фаул гостите си вкараха автогол. Топката бе отклонена от Деян Христов, но срещна крака на Перес и влезе във вратата на Пламен Илиев, без той да може да реагира.

Пет минути по-късно резервата Илиян Йорданов вкара за крайното 6:1 след пас на Нуно Пинто. Пинто проби отляво и центрира меко за Йорданов, който от около 7-8 метра направи плонж и с глава вкара за крайния резултат. 

През 90-те минути Нефтохимик бе подкрепян от мощна агитка, която въпреки негативния резултат, не спря да скандира името на отбора, който може би изигра последния си мач в А група. По-скоро мачът може да се нарече тъжното сбогуване с една легенда, която макар и за малко се завърна в елита на родния ни футбол.

Нефтохимик – Левски

0:1 Старокин 6‘

0:2 Макриев 15‘

0:3 Макриев 33‘

0:4 Родригес 71‘

1:4  Перес (авт.) 73‘

1:5 Родригес 78‘

Нефтохимик: 12. Денчев, 4.  Лефтеров, 20. Юри Иванов, 27. Сечков, 74. Патев,  22. Цонков, 21. К. Янев (к), 8. Ст. Ангелов, 77. Манев, 18. Христов, 88. Димитров

Резерви: 86. Колев, 11. Петков, 10. К. Димов, 81. Ив. Янев, 19. Орачев, 7. Лемперов

Левски: 23. Илиев, 35. Пл. Димов, 5. Перес, 4. Ангелов (к), 28. Пинто, 18. Б. Цонев, 6. Старокин, 59. Туре, 10. Вутов,  11. Родригес, 7. Макриев

Резерви: 89. Михаил Иванов, 20. Мирослав Иванов, 25. Д. Димов, 26. Попадийн, 45. Гаджев, 22. Йорданов, 9. Генков