Дълга почивка в Нефтохимик преди мача с Левски

Причините са ясни - финансовата криза и липсата на терен за водене на нормална подготовка

След загубата от Черно море Варна, отборът на Нефтохимик получи дълга почивка. Играчите ще се съберат чак в четвъртък, за когато е насрочена първата тренировка на отбора преди мача с Левски.

Финансовата криза и липсата на терен за водене на нормална подготовка е причина отборът да се събере само два дни преди мача. Не е ясно обаче, къде ще бъдат заниманията, т.като теренът в Долно Езерово просто не става за нормална подготовка. В тази ситуация от нафтата ще избират между малкия изкуствен терен в Изгрев или стадион около Бургас, който да приеме за подготовка многострадалния тим, който преди време беше страшилище за всички отбори в елита.

Мачът с Левски ще се играе на стадион Хаджи Димитър в Сливен. Там отборът може да тренира преди мача, но и този вариант отпада, т.като няма пари за покриване на разходите за лагер. Вариантът и със стадиона в Карнобат – също засега не е на дневен ред. В началото на сезона именно там и в хотела до него, отборът водеше подготовка преди мачовете си.

Още преди седмица признанието на треньора Атанас Атанасов прозвуча категорично – „Пари няма и момчетата играят само за своята чест”. Това положение не се е променило до момента, а „нафтата” и многобройните фенове на отбора със свити сърца очакват да чуят каква ще бъде съдбата на отбора след мача с Левски.

Но, като че ли повечето предусещат, че това ще бъде последният мач на славния някога тим и очакват чудото – мачът да е последен, но само за тази година!