Акулите загубиха директния двубой за оцеляване срещу Славия

Белите се откъснаха с още три точки пред Черноморец

Двубоят между Славия и Черноморец бе ключов за класирането на двата отбора преди последните три мача от сезона, които ще се изиграят през пролетта. И двата тима се борят за всяка точка, която в края на кампанията може да се окаже решаваща за спасението в А група.

Противно на очакванията гостите от Бургас започнаха по-настойчиво и още в 3-та минута стигнаха до удобна позиция за стрелба, но новото попълнение Баламанджи пропусна. Няколко минути по-късно и Манзоро опита късмета си, но шута му бе блокиран от състезател на белите, топката попадна у негов съотборник, който нанесе удар в очертанията на вратата, но Петков спаси. С всяка изминала минута домакините подобряваха играта си и започнаха  да доминират. В 23-та минута Чавдар Янков се възползва от пас на Пашов и откри резултата. След гола и Атанас Курдов бе изведен в добра позиция, но Дашев спаси. До края на полувремето и двата отбора имаха по една възможност, но до гол не се стигна.

И второто полувреме започна както първото – с по-активна игра на акулите, които обаче отбново направиха пропуски пред вратата на Петков. Най-напред младежкия национал Милен Гамаков стреля слабо, след подаване на друг младок в състава на „акулите” Крум Стоянов. В 62-та минута Венелин Филипов в опита си да изчисти топката я вкара в собствената си врата за 2:0.  

В самия край на двубоя Баламанджи отново имаше шанс да промени резултата, но ударът му бе спасен от вратаря Георги Петков.

Така Славия спечели директния двубой с пряк съперник за оцеляване в елита и се откъсна с още три точки пред акулите, които напролет ще имат тежката задача да скъсяват сериозен пасив, ако искат да запазят мястото си в А група.

Славия – Черноморец 2:0

Голмайстори: 1:0 Чавдар Янков (23), 2:0 Венелин Филипов (63-автогол)


СЛАВИЯ: Георги Петков, Радослав Димитров, Стефан Велков, Виктор Генев, Димо Атанасов, 3.Алберт Банинг (15Янко Сандански), Олег Шалаев, Чавдар Янков, Галин Иванов, 21.Георги Пашов, Атанас Курдов,

Черноморец: Ник Дашев, Милен Гамаков, Маркиньо, Жереми Манзоро, Ванчо Траянов, Яни Пехливанов, Чико Гомес, Лъчезар Балтанов, Мартин Кавдански, Венелин Филипов, 94.Жозуе Баламанджи