Оставиха в ареста рецидивист за 24 кражби от туристи

Крими

16-12-2013, 18:22

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оставиха в ареста ямболия, обвинен в производство на дрога

Според събраните досега доказателства той имал съучастник

Окръжните магистрати потвърдиха постоянния арест на апаш-рецидивист, обвинен в множество кражби от туристи в Приморско и Китен това лято.

Според събраните от прокуратурата данни в периода между 25 юни и 6 август Петко Генчев и негов авер отмъкнали портфейли, мобилни телефони, лаптопи и други ценни вещи от 24-има туристи на обща стойност над 4 хил. лв.

Той е задържан в началото на август като първоначално районният съд в Царево му наложил клия. На 9 декември обаче магистратите изменили мярката в домашен арест.

Делото стигна в Бургас по протест на районната прокуратура в Царево, според която Генчев трябва да остане зад решетките до края на разследването срещу него и влизането на делото му в съдебна фаза.

Днес Бургаският окръжен съд уважи това желание на държавното обвинение и отмени съдебния акт на районните магистрати.

Въззивният съд не прие изтъкнатите от защитата на Генчев мотиви, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго деяние, нито неговата молба да бъде до семейството си, за да се грижи за него.

Съдебният състав обърна внимание, че той е обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, а при това обстоятелство НПК допуска налагане на най-строгата мярка за неотклонение. Отчетени бяха многократните му предишни осъждания.