Несебър става модерна е-община в края на 2014 година

С над 1,3 млн. лв. администрацията улеснява жителите

До декември 2014 година в община Несебър ще заработи нова комбинирана е-система за управление на администрацията, архивиране и информация за гражданите.

Това стана ясно след като зам. кметът Виктор Борисов подписа договор за безвъзмездно финансиране по програма за развитие на селските райони.

Това е петия проект за Несебър, финансиран по тази програма през изтичащия период. Той е на стойност над 1,3 млн. лева и трябва да бъде изпълнен през следващите 12 месеца.

Предложението е за предоставяне на достъп до цифровизирана информация на населението и включва изграждане на цялостна система за управление на архивни и документни фондове, която обхваща управление както на хартиени документи, така и на електронните им копия.

В рамките на проекта ще се изградят специализиран информационен център в сградата на общината, информационни терминали във фоайетата, ще бъде осигурен и безплатен интернет.

Предстои да бъде внедрена система за цифровизиране на наличния документен фонд с цел изграждане на електронен архив, който да позволява съхранение на цялата информация за по-лесен достъп до данни за справки.

Целта на проекта е да се изгради система за предоставяне на безплатна цифровизирана информация за гражданите и включва внедряването на система за дигитализиране  и управление на документни и архивни фондове.