Три "магически" топли напитки срещу зимата

Сгрейте тялото и душата си!

През зимата хората се разболяват по-често в сравнение с други периоди на годината и за да  избегнете това и да останете здрави,  опитайте тези 3 полезни зимни напитки.

Безкрайно полезен е джинджифиловият чай. Този чай незабавно освежава, с него  веднага ще усетите прилив на сили. За да го направите трябва да рендосате корен от джинджифил, след това поставете получената смес в термос (с 1,5литра)  заедно със сока от един лимон  с обвивката. Залейте с вряла вода и  оставете да престои цялата нощ. Преди да сервирате, добавете мед.

Млякото с подправки също е добро решение за зимата. Тази чудесна напитка е  за хора, страдащи от безсъние. Когато я  пиете ще се отървете от стреса и бързо ще заспивате. За да го направите загрейте чаша мляко, но без да варите. Добавете половин чаена лъжичка мед, шафран, канела и няколко зърна черен пипер, разбъркайте  добре.

Третото "оръжие" срещу зимното неразположение и мaсала чаят. Този чай отлично укрепва имунитета, тонизира и почиства храносмилателния тракт. За да го направите смесете 2 чаши мляко с 1 чаша вода, добавете малко захар и оставете сместа да заври. След това намалете котлона и добавете в кипящото  мляко  малко настърган джинджифил, 1/2 чаена лъжичка кардамон,  една щипка индийско орехче, черен пипер, канела и карамфил. След 3 минути  още намалете котлона и добавете в сместа 15 грама листа чай и оставете да къкри 5 минути. Преди да сервирате прецедете.