Кокосовият орех възстановява силите, бъбреците и подобрява зрението

Препоръчва се на хора, които искат да качат мускулна маса и лекува рани

С кокосово масло се лекуват рани, порязвания, изгаряния.
Прави кожата мека и нежна. Полезен е заради високото съдържание на витамините В и С, а също така и на необходимите на човешкия организъм минерални соли – натрий, калций, желязо, калий, глюкоза, фруктоза и захароза.
Микроелементите, които се намират в млякото и в меката част на кокосовия орех, възстановяват силите и подобряват зрението.
Меката част на кокоса и млякото се използват за производството на редица кулинарни продукти – стърготините се добавят в сладолед, йогурт, различни салати и сладкарски изделия.
Кокосовото брашно в сладкарските изделия ги дарява с изискан вкус и лечебни свойства.
Кокосовото масло спомага за отстраняване на бръчки на лицето.
За да приготвите кокосово мляко вкъщи, настържете бялата част на кокоса и залейте с вода. След половин час прецедете през марля и ще получите вкусно кокосово мляко. В кулинарията се използва бялата част на кокоса, която се настъргва и от нея се правят екзотични панировки за месо и риба.
Все пак внимавайте колко кокос консумирате, тъй като в сто грама се съдържат 384 калории, наред с всички полезни вещества.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен