Съветници от Несебър напуснаха сесия в знак на протест

Новините

18-12-2013, 15:22

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Несебър става модерна е-община в края на 2014 година

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Несебър напусна сесията днес в знак на протест заради отхвърлено разглеждане на докладна от председателя на групата Станислав Цанев.

Общинските съветници обясниха, че при предварително заложени 27 точки в дневния ред в началото на сесията били предложени още 3 допълнителни докладни, които да влязат за разглеждане и гласуване.

С единодушие точките били включени. Минута след това Цанев предложил още една докладна записка за създаване на работна група по проблемите на уличната търговия в Стария град, която обаче била отхвърлена за разглеждане.

Докладната била написана по идея на самите жители, които след проведено наскоро градско събрание са възложили на общинския съветник да внесе техните искания пред местния парламент.

"Да се създаде работна група от представители на общински съвет, общинска администрация, граждани и граждански организации за изготвяне на програми за стимулиране устойчиво развитие на търговията и услугите в стария град.

Същата работна група да изготви проект за преместваеми търговски обекти за търговия на открито пред домовете на жителите на града и да го предложи за разглеждане на постоянната комисия по чл. 56 от ЗУТ", се посочва конкретно в докладната.

Според предложението в групата трябва да бъдат включени двама представители от общинска администрация, двама съветници, четирима граждани и по един член от СНЦ "Стария Несебър" и СНЦ "Месембрия-Понтика".

Въпреки, че докладната е разгледана в съответната комисия на общински съвет отговор и мотиви за отхвърлянето и не бяха предоставени.

Това наложи и директното внасяне на документа минути преди началото на сесията, където обаче не получи достатъчен брой гласове, за да влезе в дневния ред (въпреки включените преди това допълнителни 3 точки), посочиха още общинските съветници.