Ако действително службите имат сигнал за предстоящ атентат в София, да предупредят ли хората?

Хиляди полицаи охраняват мирните протести, но кой сега дава сигурност на обществото?

На митингите и протестите бяха командировани хиляди полицаи и беше използван достатъчно финансов ресурс за тях. Вече повече от половин година огромен брой полицаи пазят, дори мирно протестиращите всяка вечер.

А, ако наистина има такъв сигнал, защо сега да не бъдат използвани органите на реда, за да дадат малко по-голяма сигурност на хората?
Истина ли е, че информация за подготвян терористичен акт в София около Коледа вдигна МВР и ДАНС на крак? Ако някой потвърди публично информацията, какво ще се промени? Ще спрете ли да пътувате с метрото? Ще се откажете ли от избирането на подаръци за Коледа в МОЛ-а?
Истината е, че най-подходящите места за извършването на терористична атака, са молове, метростанции и ключови обекти, които предразполагат към струпването на голяма част хора. Около празниците тези места винаги са пълни.
Масово се проверяват бежанци, нелегални имигранти и чужденци. Това, обаче, би трябвало да бъде честа практика на органите на реда, ако вършат съвестно задълженията си. Така че, не можем да приемем твърдението като доказателство за предстоящ атентат.
Напрежение и страх по тази тема винаги ще има в България, особено след случилото се в Бургас.
Дали от самовнушения или заради изтеклата информация в медиите, редно е да имате «едно наум» и да бъдете по-бдителни.
Ръководството на МВР категорично отрече информацията за подготвян атенатат.

Паниката е лош съветник, но е факт, че в очите на охранител на метростанция снощи я видях. Съмнителен мъж с куфар небрежно пристъпи, за да чекира картата си, когато беше поканен да отстъпи за незабавна проверка. Така е и редно да се извършват проверки, независимо от това дали има сигнал или не за предстоящ атентат.

С какъв ресурс обаче разполага България, за да може да има достатъчно охранители или полицаи на възлови места, които да спират за проверка всеки съмнителен човек или да проверяват всеки със съмнителен багаж?
Няма как човек да избяга от съдбата си, но има как да се опита да бъде по-внимателен, защото всеки сам отговаря за живота и сигурността си!

За целта, сами решете какъв транспорт да използвате или откъде да закупите подаръците за близките си, пък догодина, живот и здраве, ще разберем дали наистина е била подготвяна такава терористична атака в страната ни....